Son Dakika
Anasayfa / Genel / http://www.bugun.com.tr/ TRABZON TANITIM GÜNLERİ…………

http://www.bugun.com.tr/ TRABZON TANITIM GÜNLERİ…………

Antalya’da “Trabzon günleri” başladı

Trabzon Dernekleri Federasyonu ve Trabzon Kültürünü Yaşatma Derneği’nce Antalya’da,  ‘Trabzon Tanıtım Günleri’ düzenlendi.Antalya Valisi Muammer Türker, Cam Piramit’teki etkinliğin açılışında yaptığı…

Antalya'da

ANTALYA (AA) – Trabzon Dernekleri Federasyonu ve Trabzon Kültürünü Yaşatma Derneği’nce Antalya’da,  “Trabzon Tanıtım Günleri” düzenlendi.

Antalya Valisi Muammer Türker, Cam Piramit’teki etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, Antalya’nın ülkenin dört bir yanından gelenleri ağırladığını belirterek, “Dünyanın değişik coğrafyalarından gelip Antalya’da yaşamayı seçen yaklaşık 80 bin insana da Antalya kucak açmış, birlik ve beraberlik ruhu içerisinde bir hayat sürmenin keyfini yaşıyoruz” dedi.

Karadeniz insanının pratik zekası, misafirperverliği ve çalışkanlığıyla bilindiğine dikkati çeken Vali Türker, etkinliğe katılanlara teşekkür etti.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz da bu etkinlikle Anadolu’nun iki kadim medeniyet şehrinin buluştuğunu ifade etti.

Karadeniz’in coşkusu ve Akdeniz’in bereketinin bu etkinlikte bir araya geldiğini belirten Öz, “Bu iki şehrin birlikteliğini, enerjisini bu ve benzer etkinliklerle turizm, kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturduğumuzda çok güzellikler ortaya çıkacaktır” diye konuştu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de Trabzon’a birçok kez gittiğini ve kentin değişimine tanıklık ettiğini vurgulayarak, Trabzon’un hem tarihi hem de doğal güzelliğiyle güzide şehirlerden biri olduğunu anlattı.

Trabzonluları tanımadan Trabzon’u görmüş olmanın fazla bir öneminin olmadığını kaydeden Türel, “Trabzonlular pratik zekalarıyla dünyaca şöhrete sahip. Anadolu misafirperverliğinin en güzel şekilde sergileyen ve kültürümüzün her türlü zenginliğini yaşayan, yaşatan insanlar. Ben birçok kez ziyaret ettim ve hep tatlı hatıralarla ayrıldım” dedi.

Türel, Trabzonspor ile Antalyaspor’un Spor Toto Süper Lig karşılaşmasında mücadele edeceklerini de hatırlatarak, karşılaşmanın centilmence geçmesini ve dostluğun kazanmasını temenni etti.

Konuşmaların ardından, protokol üyeleri tarafından etkinliğin açılış kurdelesi kesildi.

Trabzon’un tanıtımının yapılacağı ve bölgeye özgü yöresel ürünlerin sergileneceği etkinlik, 20 Aralık’a kadar ziyaret edilebilecek.

Hakkında Sebahattin KIRAN

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*